Meer speciale edities

vind je in de ARTisBOOKshop aan de Pelsterstraat 27-29 en in de webwinkel.

Essaybundel

Zes verschillende auteurs schreven een essay bij de tentoonstellingen in Academie Minerva, Galerie Block C, het CBK, Universiteitsbibliotheek en bij het symposium ARTisBOOK. 


De essays zijn apart gebonden en gedrukt, tezamen vormen ze een bundel 
die verkrijgbaar is in de ARTisBOOKshop
. De bundel is gedrukt in een beperkte oplage van 200 exemplaren.

  1. Ulises Carrión als pionier van het kunstenaarsboek door Huib van Antwerpen. Tentoonstelling: Dear reader. Don’t read. Het boek als kunstwerk in de Universiteitsbibliotheek, curatoren Nina Knaack en Huib van Antwerpen.

  2. Conceptuele kunstenaarsboeken uit de collectie van de Universiteitsbibliotheek door Hester Hazenberg. Tentoonstelling: Het boek als kunstwerk in de Universiteitsbibliotheek, curator Hester Hazenberg.

  3. De twinkeling van Fluxus door Barthold Boksem. Tentoonstelling: Provo! Fluxus! Verzet! bij Academie Minerva, curator Barthold Boksem.

  4. oplage 0 door Cees de Boer. Tentoonstelling: oplage 0 herman de vries in kunstruimte Galerie Block C, curator Marinus Augustijn. 


  5. HET BOEKWERK ALS KUNST, KUNST ALS VORM VAN BEWUST ZIJN kunstenaarsboeken herman de vries 1967-2016 door Henk Woudsma. Tentoonstelling: Het boek der Natuur in het CBK Groningen, curator Henk Woudsma.

  6. Het kunstenaarsboek en zijn potentie als luchtkasteel door Floor van Luijk. Symposium ARTisBOOK in de Universiteitsbibliotheek, 19 oktober 2018.

Geschenk kunstenaarsboek: Boek XIII

In opdracht van stichting ARTisBOOK heeft kunstenaar Jan van der Til het geschenk gemaakt voor de Week van het KunstenaarsBoek: Boek XIII. Dit is een bijzonder kunstenaarsboek, in een oplage van 1000 exemplaren. Het beeldmerk van de Week van het KunstenaarsBoek, ontworpen door Pieter Augustijn, is het uitgangspunt voor het ontwerp van Van der Til.

Bij aankoop van een kunstenaarsboek krijgt u Boek XIII cadeau. Het geschenk is ook los te koop voor 4 euro per stuk. De nummers 1 t/m 10, de 10-tallen, 100-tallen en nummer 1000 zijn een speciale sponsoreditie. Deze verzamelexemplaren zijn gesigneerd door Jan van der Til. Met de aankoop hiervan sponsort u de Week van het Kunstenaarsboek (50 euro voor de nummer 1 en nummer 1000 en 25 euro voor de nummers 2 t/m 9, de 10-tallen en de 100-tallen).Boek XIII wordt gedurende de WKB18 gratis verstrekt bij aankoop van een kunstenaarsboek. Alle exemplaren zijn genummerd.

De sponsoreditie is exclusief verkrijgbaar bij de ARTisBOOKshop (Antiquariaat Berger & Vries) of op bestelling bij stichting ARTisBOOK: info@artisbook.nl.

Collector's item: Een bladzijde omslaan

Beeldend kunstenaar Kie Ellens heeft voor WKB een kunstenaarsboek ontwikkeld dat bestaat uit meerdere pagina’s die op verschillende locaties verzameld kunnen worden. Een kunstenaarsboek over kunstenaarsboeken van bijna drie-en-een-halve meter. Op vrijwel alle locaties van de Week van het KunstenaarsBoek 2018 liggen losse pagina's en full color afbeeldingen voor je klaar. Met deze afbeeldingen, die stickers zijn, kun je alle pagina's met elkaar verbinden. Bezoek je niet alle locaties? Op vrijdag 19 en zaterdag 20 oktober kun je ontbrekende pagina's verzamelen bij de ARTisBOOKshop.