Route

Natuur

Natuur als inspiratie voor het kunstenaarsboek.

B. Block C
C. CBK Groningen
U. Universiteitsbibliotheek

Kleine opdrachten voor onderweg

Passie voor één dag

Als je aan natuur denkt, dan denk je aan…

Wat nu in je gedachten opkomt wordt voor één dag je passie. Zoals Hans Waanders de ijsvogel als bewijs ziet voor de schoonheid van de kosmos en Martin Brandsma zich helemaal op laat gaan in de wereld van de klapekster kies jij voor een dag een element uit de natuur als vanzelfsprekend middelpunt van jouw universum. Welke beelden uit exposities kun je koppelen aan jouw passie en wat geeft inspiratie?

Bijvoorbeeld: Bij natuur denk ik aan wandelen.
Je ziet bijvoorbeeld de werken van Ger Dekkers waarbij hij op een systematische manier het landschap fotografeert. Stel jezelf de vraag: kan ik dit toepassen op wandelen? Maak foto’s tijdens het wandelen en speel met de composities. Bijvoorbeeld van je voeten, of van beelden die op dat moment direct links van je zijn op ooghoogte.

Heb je een specifiek dier gekozen? Denk dan vanuit het karakter en kenmerken van dit dier.  Laat je hierdoor inspireren.

Natuur in de stad

Kies tijdens je wandeling van de ene naar de andere locatie een vierkante meter uit en kijk wat er aan natuur te vinden is op deze ene vierkante meter. Neem er de tijd voor en zie hoe zo’n klein stukje natuur toch enorm groot wordt.